Bli med oss – på Jobbveiledning!

I dag er det ca. 126.000 arbeidsledige i Norge. 11.500 personer er registrert uten jobb bare i Oslo. Mange deler kampen om en plass i arbeidsmarkedet, og det kan være vanskelig å vite hvordan man skal gå frem for å nå målet om å få en jobb. «Stella viser vei» forklarer Mari*. Hun er deltaker i Stellas aktivitet Jobbveiledning som tilbyr råd og støtte for å hjelpe deltakerne med å få nye muligheter i karrieren.

Med så stor konkurranse kan jobbsøking føles frustrerende og til tider håpløst. Mari er arbeidsledig og forteller at dette oppleves som utfordrende. Hun setter derfor stor pris på støtten hun får på Stella; «her får vi hjelpen vi trenger».

Mari kom til Norge fra Albania for 15 år siden. Hun forteller om hennes krevende vei mot å bli en arbeidstaker i Norge. Etter en lang periode med jobbsøking og hjelp fra gruppen Jobbveiledning, fikk hun i fjor midlertidig jobb i en barnehage.

Støtten Mari fikk fra Stella handlet om mye mer enn hjelp til å velge de riktige ordene i et søknadsbrev eller på en CV. Hun er mest takknemlig for de dedikerte frivillige som «viser kvinnene hvordan de kan bli trygge på seg selv».  De viser alltid respekt for alle og viser at du og jeg er noe i verden. De viser oss at vi er sterke. «De strekker ut en hånd til kvinner, og løfter oss opp». Alle trenger den lille ekstra støtten i vanskelige tider, noe som Mari, og andre deltakere på Jobbveiledning mener de finner på Stella.

 

Trenger du en hjelpende hånd?
Ønsker du å få praktisk støtte i jobbsøkerprosessen og råd knyttet til utforming av CV og søknad? Eller kanskje trenger du en grundigere forståelse av det norske arbeidsmarkedet? I så fall kan Stella tilby gode råd for deg og din fremtid.

Det er mange frivillige på Jobbveiledning som er klare for å hjelpe deg. Veronica og Marianne har jobbet som frivillige jobbveiledere siden 2013. De har støttet kvinner som søker jobb med i aldre, nasjonaliteter og med ulik utdannings- og erfaringsbakgrunn. De har sett kvinner som har sendt utallige søknader uten å lykkes, men som ved å ta i bruk råd og tips fra gruppen endelig fikk det livsendrende «ja!» som de ønsket seg fra arbeidsgiver.

 

Frivillige på Jobbveiledning
Veronica og Marianne – Frivillige på Jobbveiledning

Tips for jobbsøking
Veronica og Marianne forklarer deres tips for jobbsøking:

  • Bruk ikke generelle tekster som kan skrives på alle søknader. Spiss søknad og CV mot akkurat den stillingen du vil ha.
  • Vær spesifikk når du forklarer hvorfor du søker akkurat det firmat, hvorfor akkurat den stillingen og hvorfor akkurat du er det beste valget for dem!
  • Vær aktiv som jobbsøker, men også på en mer generell måte – bli frivillig, oppsøk jobb/firma og vær engasjert i å bygge nettverket ditt.
  • Det viktigste er å aldri gi opp!

 

Marianne veileder deltaker
Marianne veileder en deltaker

Bli med oss!
For deg som vil skape en ny karriere, bytte jobb for å virkelig bruke din bakgrunn og utdanning, eller bare finne din plass i det norske arbeidsmarkedet: Stella kan gi deg støtten du trenger for å skape den fremtiden du ønsker.

Om du vil finne ut mer om Jobbveiledning og de andre aktivitetene på Stella, ta kontakt på telefon: 22 05 44 45 eller mail: stella@redcross.no, eller kom innom oss i Lybekkergata 2, 3 etg. Våre åpningstider er mandag-fredag, kl. 10:00-15:00. Vi gleder oss til å møte deg snart!

 

 

Tekst og bilder: Sophia Therese Javaid, frivillig i Stellas PR og info-gruppe.

 

*Navnet er endret for å bevare det omtalte personens identitet
Kilder
https://www.ssb.no/en/arbeid-og-lonn/statistikker/akumnd/maaned
https://www.ssb.no/en/arbeid-og-lonn/statistikker/regledig/aar