Bli med oss – på engelskkurs!

Finn din inspirasjon hos oss!
Etter en lang, slitsom dag på jobb og en forferdelig reise med forsinkede tog, har jeg ikke mye mer å gi denne dagen. Det siste jeg kan tenke meg å gjøre er å stå foran et fullt klasserom og undervise. Men som en frivillig i engelskkurset hos Stella er det akkurat det jeg skal gjøre. På vei inn døra møter jeg noen kursdeltakere som med store smil sier «Teacher!» og begynner å gjenta setninger fra forrige ukes klasse. Det er da de slitne følelsene forsvinner og energien vokser med hvert ord studentene husker. Det er noe spesielt med å være frivillig på Stella.

Stella_img3

Kvinnene hos oss er ambisiøse
En av kvinnene i engelskkurset forklarer hvorfor hun kommer til Stella hver uke, «Jeg vil lære engelsk og bli bedre!». Hun lærte først engelsk på skolen i Irak som en liten jente «for lenge, lenge siden!» sier hun mens hun ler med fine minner i blikket. Å lære et nytt språk er en stor utfordring for henne, men som de fleste kvinnene på Stella har hun allerede overvunnet utenkelige utfordinger i livet. De har kommet så langt og de har fortsatt så mye mer å tilby.

Kvinnene hos oss er dedikerte
Jeg blir imponert av historiene jeg hører hos Stella. Å slite med å finne en plass i arbeidsmarkedet eller i det lokale samfunnet kan kreve mye psykisk energi over en lang periode. Likevel klarer kvinnene på Stella å dra ut av hjemmet sitt og sette seg i nye situasjoner for å lære noe nytt. Alle kvinnene vil forbedre seg selv. De vil utvikle sine ferdigheter. De vil nå nye mål.

Vi gjentar de vanskelige ordene på engelsk og jeg er møtt med en fin blanding av aksenter fra verden rundt. Noen hvisker til seg selv og gjentar ordene om og om igjen for å være sikre på at de har lært det riktig. De klarer det til slutt og får en «Perfect! You’ve got it!». En ny seier i dag.

Kvinnene hos oss er nysgjerrige
Denne uken på engelskkurset har vi taklet personlige pronomen og laget korte introduksjonssamtaler. Kvinnene har lært hvordan de skal spørre om hvor andre kommer fra og selv å svare på spørsmålet. Når de svarer ser jeg hvor stolte de er av bakgrunnene sine. Alle vil delta i samtalen. De finner noe felles med kvinner fra andre land.

Dette er ikke bare et språkkurs. Dette er et lite trygt samfunn hvor vi deler historier, følelser, vitser og kunnskap. Jeg oppdager da at dette er årsaken til at mange kvinner kommer til Stella; «å ha noen å prate med». Det er noe som aldri kan undervurderes.

Stella_img2

Tekst og bilder: Sophia Therese Javaid, frivillig i Stellas engelskgruppe, og Stellas PR og info-gruppe.

For de som vil utvikle sine ferdigheter eller lære noe nytt, kan Stella gi deg muligheten til å nå høye mål – enten som deltaker eller frivillig. Om du vil finne ut mer om engelskkursene og de andre aktivitetene på Stella, ta kontakt på telefon: 22 05 44 45 eller mail: stella@redcross.no, eller kom innom oss i Lybekkergata 2, 3 etg.
Våre åpningstider er mandag-fredag, kl. 10:00-15:00.