Bli med oss – på Avslappende yoga!

Julen kryper inn på oss, julebord står for tur, julegaver må handles inn, innkjøp av julemat må til og juletreet skal pyntes. Det er ikke til å legge skjul på at den tiden vi er inne i er veldig fin, men også veldig hektisk og stressende. Det er derfor det kan være godt å slappe av litt, finne fokus og ikke minst puste igjen. Heldigvis finnes det Avslappende yoga hos Stella.

 

Lucia Gjaltema gikk fra frivillig i Stella Kafe til å holde eget kurs i avslappende yoga, eller som hun kaller det; «kundalini». Selv trengte Lucia et sted å forbedre sin norsk på. Det var derfor hun kontaktet Stella. Hun har nå vært frivillig på Stella i 1,5 år. Opprinnelig er hun fra Nederland, men forteller at hun har levd over hele verden. Det merkes når deltakere fra ulike land begynner å ankomme Stella, og hun hilser dem både på arabisk, spansk, engelsk og norsk.

«Lucia; hvordan har det seg at du startet Avslappende yoga på Stella?» spør jeg, i det vi setter oss på sofaen for en liten prat før timen starter. «Vel, jeg har et privat yoga studio hjemme og jeg underviser der. Dette har jeg gjort i 10 år nå, og ettersom jeg underviser på spansk og engelsk hjemme tenkte jeg at når jeg først var kommet til Stella for å praktisere og lære meg mer norsk så kunne jeg like godt tilby meg å ha yoga her også». Hun forteller videre at da hun først startet som frivillig i Stella Kafe ble hun kjent med de mange fine og flotte kursene på Stella, men at de fleste enten omhandlet jobb eller språk. Hun så en mulighet for å skape fokus på helse og kropp. Og slik ble Avslappende yoga til.

yogayoga1

«Hva er det som er bra med yoga da, Lucia?» Hun ser på meg og svarer rolig tilbake: «I yoga kan du slappe av, du lærer å puste riktig, du blir mer til stede i din hverdag og når du utfører yoga, så gjør du noe for deg selv! Det er det beste jeg vet når jeg ser mine deltakere komme på mine timer; de er her for seg selv. Selv om de har barn, mann, hus og alt annet – de har kanskje hatt det litt tøft med å komme til Norge, men de er på mine timer og setter av tid til seg selv. Jeg ser takknemligheten hos dem og det er godt å se, og det skaper fine minner for meg som lærer. Jeg har mange slike fine minner fra Stella».

En deltaker bryter inn i samtalen og sier seg enig med Lucia; « Det er et fantastisk tilbud hos Stella og jeg er veldig takknemlig for at Lucia deler sin kunnskap med oss; jeg går aldri glipp av en av hennes timer!»

«Kundalini» er en yogaform som aktiverer energien i oss og rundt oss. «Selv om jeg har kalt det Avslappende yoga her på Stella så starter jeg alltid med å skape energi i mine deltakere når timen starter, men vi gjør ingen kompliserte stillinger altså, så her kan alle delta!» forteller Lucia. Vi varmer opp kroppen med enkle øvelser kombinert med pust og man merker at energien flyter rundt i kroppen og nesten også litt ut og omkring den. Lucia er flink til å forklare hvordan de enkelte øvelsene påvirker kroppen. Timen avsluttes med dyp avslapping på matten. Dette kjentes godt for kropp og sjel!

Avslappende yoga fortsetter som et tilbud på Stella i 2016. Meld deg på over nyttår om du også vil finne roen i deg selv og få mer energi!

 

Om du vil finne ut mer om tilbud i regi av Helsegruppa og de andre aktivitetene på Stella, ta kontakt på telefon: 22 05 44 45 eller mail: stella@redcross.no; eller kom innom oss i Lybekkergata 2, 3 etg. Våre åpningstider er mandag-fredag, kl. 10:00-15:00. (Vi har juleferie 19. desember – 10. januar.)

 

Tekst og bilder: Mildreck Salazar, frivillig i Stellas PR og info-gruppe.